Marlies, geboren in Zaandam (The Netherlands) op 22 november 1982. Verhuisde als driejarige naar Egmond (een klein kust plaatsje) om daar op te groeien. Al vroeg zagen haar ouders hoe artistiek ze was en daarom ging ze naar de vrije school. Daar ontwikkelende ze zich verder maar werd ze ook geremd in haar ontwikkeling en mede daardoor verloor ze een tijd haar interesse in het tekenen en schilderen.  Naast liefde voor tekenen en schilderen had ze ook veel interesse in paarden, ballet, pianospelen, musical en toneel. Doordat Marlies niet kon kiezen tussen alle leuke dingen in het leven had ze steeds een periode waarin ze veel van 1 ding deed en het andere weer liet varen. Het schilderen en haar liefde voor paarden kwam wel steeds weer terug.

Marlies heeft verschillende periode van experimenteren gehad wat betreft het schilderen. Zo had ze als kind een voorliefde voor het schilderen met Bob Ross en later een periode van heel modern  (abstract )

Daarna volgende weer een periode van niet schilderen door andere prioriteiten en het niet vinden van de rust en ruimte hiervoor. Door een ingrijpende gebeurtenis in haar leven werd ze eigenlijk weer richting het schilderen geduwd, ze was namelijk revaliderend van een ongeval en kon veel dingen niet meer maar schilderen ging wel. Dit gaf haar zoveel plezier, rust en veerkracht dat ineens het kwartje viel. Marlies zegt hierover: “Ik zocht iets wat me kon doen laten ontsnappen aan de dagelijkse sleur maar ook iets wat ik kon doen in mijn eigen tempo en met voldoende pauzes vanwege mijn fysieke herstel. Schilderen kon me dit bieden en toen was ik helemaal verkocht, ik moest gewoon schilderen!”

Toen het langzaam betere ging besloot zij een cursus fijnschilderen te gaan doen volgends de 17eeuwse techniek, die werd toegepast door onder andere Rembrandt van Rijn en de oude meesters. Al snel merkte ze dat dit haar heel goed ligt, zowel die techniek als de passie voor het schilderen.

Over haar schilderijen zegt Marlies: “Ik schilder met veel passie, het is heerlijk om te doen en mijn hoofd is ook volledig los van alle andere gedachtes uit het leven. Schilderen brengt mij in een soort meditatieve gemoedstoestand, dan vergeet ik de tijd en stop ik soms pas als mijn lichaam echt niet meer kan. Ik houd van mysterie en dit probeer ik vast te leggen in mijn schilderijen, soms kan ik uren kijken naar mijn eigen creaties en versteld staan over het resultaat. Meer dan eens vraag ik mezelf af uit welk deel van mijn geest deze creativiteit komt. In alle schilderij zit een stukje uit het diepste van mijn ziel, het kost me dan ook heel wat moeite afstand te doen van mijn creaties.

De schilderijen van Marlies zullen alleen ter expositie en verkoop komen op kwalitatieve plaatsen in de hogere prijsklasse.

In opdracht werkt Marlies niet, de reden is dat ze zich verwant wil voelen met het onderwerp het onderwerp moet haar echt iets doen, daarnaast wil zij haar eigen creaties die zeer tijdrovend zijn niet in de weg zitten met werk in opdracht.

Mocht je een speciale opdracht hebben en van mening zijn dat zij het fantastisch zou vinden het te schilderen mag er altijd per mail een verzoek ingediend worden. Stuur daarbij een foto en omschrijving van het onderwerp en wat je wensen zijn op basis daarvan zal er een offerte of afwijzing volgen. (let op! Marlies werkt in de hogere prijsklasse)