De techniek die Marlies gebruikt is dezelfde als die van de oude meesters uit de 17e eeuw.
Zij schildert op Dibond, dit is een aluminium plaat die afgewerkt is met een kunststof laagje, de voordelen van dibond zijn, het is vochtbestendig, vervormd niet en daarnaast is het oppervlak zo glad dat het geen enkel detail in de weg staat.
Marlies houdt van grote schilderijen, daarom schildert zij ook het liefst zo groot mogelijk. Vaak betekend dit dat het schilderij niet meer in een personenwagen vervoerd kan worden en er dus apart transport geregeld dient te worden als zij gaat exposeren of een schilderij verkoopt.
Een schilderij begint altijd met een prachtige foto die haar zo raakt dat ze het liefst meteen start met schilderen. Wanneer zij een nieuw schilderij maakt begint ze met het tekenen van de contouren van het onderwerp, daarna worden licht en donker aangebracht en zoveel mogelijk details in de onderschildering van ombre (bruin) en wit. Als deze laag gedroogd is start zij met kleur, de lagen die volgen zijn allemaal met transparante kleuren, hierdoor blijft de onderschildering altijd een beetje doorschemeren en krijgt het schilderij heel veel diepte. Marlies gebruikt olieverf voor haar schilderijen en schildert zeer gedetailleerd en passievol. Soms schildert zij nat in nat maar ook vaak pas als het schilderij gedroogd is. De gemiddelde productie tijd van een schilderij ligt rond de 8 en 16 weken, dit heeft ook te maken met de droogtijd tussendoor en de grote van het schilderij. Het liefst schildert zij mensen of dieren, met stillevens of landschappen heeft ze minder. Zelf zegt zij hierover: “mensen en dieren hebben een ziel, die ziel probeer ik te vangen in mijn schilderij en zie je vaak terug in de ogen”.
Er zijn al vele uitnodigen geweest vanuit Gallerie’s over de hele wereld, zoals Agora gallery in New York, Florence Bienalle en nog een aantal andere grote. Marlies is zeer selectief met het uitkiezen van een geschikte locatie om te exposeren.